Terug
Padi duikinstructeur

Duiken is je hobby en je passie. Je weet er erg veel vanaf en bent enthousiast aan de slag als drie ster duiker, Divemaster, Assistent Instructeur van PADI of een gelijksoortige organistatie. Je hebt les gehad van diverse duikinstructeurs of misschien wel van een enkele die tot de verbeelding sprak. Dat wil ik ook denk je...zelfstandig lesgeven is je doel, dat heb je helder voor ogen. Om dat doel te bereiken is het zaak je in te schrijven voor een IDC, of te wel een Instructor Development Course. Deze 9 daagse cursus wordt in twee delen gegeven. Het eerste deel behandelt voornamelijk zaken die met het Assistent Instructeurs (AI) nivo te maken hebben, het tweede deel (OWSI) focused in op de cursussen die met name door Open Water Scuba Instructors gegeven mogen worden.

Wie mag er meedoen?

Ben je Divemaster of drie ster duiker? Dan volg je de complete IDC. Ben je reeds Assistent Instructeur of heb je een gelijksoortig brevet van een erkende organisatie, dan mag je direct de OWSI doen. Goprodiving raadt je echter aan de complete IDC te doen ter opfrissing van de basis. Onze ervaring is dat mensen die alleen de OWSI doen, vaak erg op hun tenen moeten lopen en dat komt niet tengoede aan het leerproces. Neem bij twijfel even contact met ons op of boek een pre IDC dag.

Hoe ziet de cursus er uit?

Een Instructor Development Course (IDC)  is een prettige leer ervaring waarin kennis en vaardigheden bij elkaar komen. Je Course Director zal je diverse basis principes uitleggen in diverse presentaties over het Padi systeem en hoe mensen leren. Als we dat weten, dan kunnen we gericht leermethodes toe gaan passen zodat onze lessen effectief en efficient worden. Dat proces, doorspekt met voorbeeldlessen van je Course Director, maar ook lesjes die je zelf gaat draaien in theorielokaal, zwembad en buitenwater, noemen we de IDC. Van alle duikcursussen die je mag gaan geven als Padi Instructor behandelen we de standards en ontvang je tips over de marketing ervan. Tijdens de cursusdagen wisselen we leslokaal, zwembad en buitenwater af zodat we niet inslapen tijdens de les. Na afloop van een IDC ben je klaar om les te gaan geven maarrrrr,.... dan moet je eerst nog wel even Padi laten zien dat je het allemaal kunt in de Padi Instructor Examination (IE)

Het examen

Voor de IE stuurt Padi een examiner naar Nederland om de kandidaten te toetsen of ze het nivo van Padi Open Water Scuba Instructor hebben. Geen stress, de examiners zijn aardige lui en jij verstaat je vak, anders had je van je Course Director nooit het advies gehad naar het IE te gaan. Je wordt getoetst op kennis van duiktheorie en standards. Daarnaast geef je een theorieles, een zwembadles en een buitenwaterles. Je toont je  zwembad en rescue skills en klaar is klara! Je krijgt direct te horen of je geslaagd bent. Lesgeven mag je zodra Padi alle gegevens verwerkt heeft.

Voorbereiden

Let op: tijdens de Instructor Development Course gaan we er van uit dat je op het nivo bent van een Padi Divemaster, doe je alleen mee aan de OWSI, dan gaan we er van uit dat je op het nivo bent van een Assistent Instructeur. We behandelen niets meer uit vorige opleidingen zodat we ons volledig concentreren op de nieuwe materie. Twijfel je aan je nivo, doe dan een Pre IDC check-up. Je vindt deze als activiteit in de activiteiten kalender. Daarnaast kun je in de gebruikerspagina's als kandidaat diverse oefenopgaves maken om je kennis te toetsen. Tevens zie je aldaar video opnames van alle 20 verplichte zwembadvaardigheden die je dient te beheersen.

Inschrijven

Ga naar de opleidingskalender in deze site en kies een datum die je uitkomt. Klik op inschrijven en de rest legt zich vanzelf uit. Je bent een klik verwijderd van een nieuwe stap in je duikcarriere. Kwestie van doen!
Gebruiker
_________________________
Gebruikersnaam
Wachtwoord

  
Heb je nog geen gebruikersnaam, registreer je dan hier.
Login gegevens vergeten? Klik hier


Planning
Opleidingen
1.
OWSI cursus
2.
GoPro Bootcamp interesselijst
3.
Assistent Instructeur
4.
IJsduik instructor cursus
5.
IDC op maat
ActiviteitenkalenderEnquete
Overweeg je dit jaar je IDC te doen?

Ja
Nee