Gastenboek Terug

Log in om een bericht te kunnen toevoegen.


116 berichten op 12 pagina(s)
[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12]
Door Jean-Paul Giesen op 08/27/08 06:35:36

Ergens in 2006 of 2007 ben ik in contact met Bill gekomen om eens te kijken wat de mogelijkheden waren om mijn eigen niveau wat op te krikken. Toen der tijd was ik MSDT, maar wilde toch een stapje verder, eindelijk in november 2007 was er dan tijd beschikbaar om eindelijk van start te gaan.

Tijdens de IDC's moest ik als toekomstige IDC-Staff instructor toch nog erg veel leren zag ik pas later in. Ja later, ik was een beetje eigenwijs zullen we maar zeggen. Maar goed, een paar goede gesprekken met Bill, en de nodige coaching en natuurlijk de extra lessen die mogelijk waren, hebben dan toch z'n vruchten afgeworpen. Juist deze persoonlijke benadering is denk ik wat Bill onderscheid van andere Course Directors.

Inmiddels heb ik als IDCS ook ervaren hoe een andere CD z'n IDC geeft en hier zitten wel degelijk verschillen in. Dan heb ik toch de voorkeur voor de aanpak van Bill.

Waarschijnlijk zullen jullie me tijdens een van de IDC's wel weer een keer tegen gaan komen want het meelopen van een IDC is altijd weer een leerzame ervaring.

Bill bedankt voor je geduld en steun, ik merk nu met alle cursussen welke ik momenteel geef dat het z'n vruchten heeft afgeworpen.


Door Tanja van Dalen op 07/25/08 19:45:19

En ook nog een specialty weekend! Helemaal top om dit direct achter de IDC en het IE aan te doen. De manier van aanpak, de briefings en debriefings, alles zit nog kersvers in je geheugen. Uiteraard werd dit weer super professioneel en gedreven door Bill begeleid. Ik heb ontzettend veel geleerd, veel tips gekregen over hoe je de specialties het beste aan kunt pakken. Heel fijn dat Paul en Corrie er ook waren om ons mede te begeleiden. De catering was super en de pret die we gehad hebben was niet te evenaren. Dus kortom: Bill ik kijk uit naar een volgend weekende met nieuwe specialties en sluit me volledig aan bij het eerder genoemde voorstel van Koos Vlaar over de nieuwe specailties. Verder wil ik Bill enorm bedanken voor het leerzame en professionele weekend. Daarnaast natuurlijk mijn altijd geweldige maatje, carpooler, slapie, buddy en vinnenvastmaker Mark Verbeek en Roberto, Michel, Koos en Mieke voor de gezelligheid...... Ik hoop tot gauw!

Een hartelijke groet van Tanja van Dalen


Door Léon Holster op 07/07/08 00:14:25

En toen was Léon Staff instructeur.

In de maand februari 2007 heb ik Bill leren kennen. Net terug van een 2 jarig verblijf in het warme Malawi. En koud dat NL was. Tijdens ons onderhoud was mij snel duidelijk dat er een gepassioneerde man tegen over me zat. Een CD die zijn vak verstaat en niet te beroerd is om nieuwe wegen te bewandelen. Dit alles ten voordele van zijn klanten, cursisten en instructeurs. Dus ook ik ben bij Safediving gaan lesgeven. Dit is een van mijn verstandigste beslissingen geweest. Of ik niet staffinstructeur wilde worden vroeg Bill me. Het zou een openbaring voor me zijn. Het kwam ook met zo'n passie uit zijn mond dat ik ook niet kon twijvelen. 

Nu terug kijkend op de cursus heb ik er geen minuut spijt van. De hele cursus was een openbaring. Alleen al de manier van lesgeven, de tools die de cursisten krijgen aangereikt, zijn geduld en kalmte zijn een paar feiten waarom ik een ieder kan aanraden om zijn/haar IDC te gaan volgen bij de meest profesionel CD van, inmiddels, de BeNeLux.  Ik heb zoveel tips en trics meegekregen, ongelofelijk. Het geeft je ook een fijn gevoel om voor een CD als Bill te mogen werken. Daarnaast de IDC kandidaten, de vele vragen die je krijg hoe was dat nu bij jou IDC. Ja zoals ik al zei, ik kan het iedereen aanraden om zijn divecarriere bij Safediving te beginnen.

Bill bedankt.


Door Koos Vlaar op 06/27/08 04:50:32

Specialities weekend na de IDC.

Ja, dat was leuk zo’n weekend in Zeeland. Vrijdagavond na de eenvoudige doch voedzame maaltijd de uitgebreide briefing van de nachtduik. Daarna de uitvoering van de nachtduik met de vereisten. Zaterdag de diepduik waarbij de veiligheidsaspecten uitgebreid aan de orde kwamen. Daarna de navigatie voorbereiding, dat maakte veel indruk door het gebruik van de "Navfinder" waarbij heel nauwkeurig een duik met bv 5 hoeken kan worden gepland. Ook heel interessant was de zondag met de 2 stroomduiken waarbij de 1e duik met de stevige stroom landinwaarts werd gedoken en de 2e duik op de kentering; gaaf!

Samenvattend: goede theoretisch onderbouwing en met boordevol praktische tips. En vergeet niet wat hebben we gelachen.

Bill mijn voorstel:

In het najaar weer zo’n weekend maar dan de andere specialities bv droogpak, DUP, wrak, etc. Misschien een dagje extra en mogelijk in Vinkeveen?


Door Robertro op 06/25/08 09:02:25

En toen was er een "specialty instructor"weekendje....

Na onze supergeslaagde IDC en IE, gingen we in het weekend van 14 en 15 juni naar Zeeland om specialty instructor te worden... Ja het klinkt mooi...


De hele IDC en IE nog vers in het geheugen, had ik me voorbereid op een zwaar weekend, veel studeren, weinig lol en hard werken... Maar... niets bleek minder waar...
Natuurlijk gaat Bill in dit weekend ook weer voor de volle 200%, maar toch... Super veel lol, een fantastische groep mensen (waar ik er een paar van kende van de IDC, en een paar "nieuwe"...) een goede lokatie, geweldig eten, lekker drankje. Het klinkt alsof we vakantie hebben gehad...
Nou, dat was wel een beetje zo, maar Bill zou Bill niet zijn als hij niet heel serieus omging met wat wij moesten leren als specialty instructor. En dat doet Bill niet alleen volgens het boekje. Daar bedoel ik mee dat hij zich niet beperkt tot het boekje. Welnee, Bill geeft tips, trucks en suggesties hoe jezelf zo'n specialty cursus moet organiseren. Zelfs de centen komen aan bod, Bill vertelt je gewoon het fijne ervan. Overal van. En dat hij eigenlijk potentiele concurrenten staat op te leiden, is voor Bill totaal geen argument. Hij wil dat jij als instructeur de tools hebt om je vak te kunnen uitoefenen. Daar hoort ook het marketing verhaal bij, daar hoort ook de kostenberekening bij, net zo goed als de kennis van hoe je de cursus geeft en waar je op moet letten als instructeur...

Bill, en natuurlijk niet te vergeten je staff (paul en Corrie) super bedankt voor een gaaf en leerzaam weekend...

Roger


Door Mieke Deckers op 06/13/08 10:25:57
Hallo, ik ben Mieke en ik ben jullie PADI Instructor !

Vanavond ga ik mee op Specialty Weekend en ik ben heel blij dat ik erbij zal zijn ! Waarom ? Omdat ik de opleiding ga volgen bij de beste PADI Course Director die ik mij maar kan wensen : Bill Megens ! Het wordt ongetwijfeld weer een heel leerrijke en super plezierige ervaring, net zoals de voorbije IDC in mei !

Mijn IDC avontuur begon op 25 maart in Brasschaat. Daar kwam Bill langs met zijn Gopro Roadshow. Bill was heel dynamisch, gedreven en goed georganiseerd en hij maakte heel mooie beloften, net zoals op zijn website.  Jaja, dacht ik, die Nederlanders kunnen het allemaal heel goed uitleggen. Maar kan die Bill dat ook allemaal waar maken ? Wel, ik kan het nu inderdaad bevestigen ! Het is krasse taal, maar Bill maakt het waar !

Voor en tijdens de IDC waren het zware weken voor mij, want mijn Divemaster examens lagen al 7 jaar achter mij. Mijn skills en divemaster theorie moest ik dus weer serieus oppoetsen. Dankzij de aanpak van Bill met zijn gratis E-learning systeem konden Patrick en Koos, mijn medestudenten, en ikzelf alle taken op ons eigen tempo thuis voorbereiden en doormailen naar Bill. We kregen daarop heel snel feedback, zodat wij direct konden bijsturen waar nodig. Ik kan niet genoeg benadrukken wat een enorm groot voordeel dit is, want daardoor begin je goed voorbereid aan je IDC en is er tijdens de opleiding meer tijd voor extra oefeningen. En die extra tijd tijdens de IDC is goud waard ! Wij hebben veel meer theorie presentaties, zwembadlessen en buitenwaterlessen met de bijbehorende briefings gedaan dan vereist is tijdens de IDC. Daardoor was de structuur er heel goed in gedrild en waren onze presentaties op het examen dan ook heel goed ! Bill wil goede Instructors opleiden en niet alleen maar mensen door de examens loodsen. Koos, Patrick en ik kregen heel veel persoonlijke aandacht en ondersteuning van Bill en zijn team Staff Instructors Jean-Paul en Leon en Master Instructors Michel en Filip, zowel tijdens de theorie sessies alsook in het zwembad en buitenwater. Een hecht en sterk team, dat altijd paraat stond om te helpen ! Want het loopt niet altijd van een leien dakje. Tijdens één van de zwembadsessies had ik het even moeilijk, maar Michel stond meteen klaar en pepte mij weer op ! En ook Bill bleef met veel geduld en doorzettingsvermogen samen met mij oefenen totdat mijn skills goed waren ! Er heerste altijd een gezellige sfeer, maar vergis je niet, er werd keihard gewerkt ! Bill is een kei in zijn vak en een enthousiaste leraar, maar hij is ook heel streng en veeleisend ! Wij moesten vaak op onze tanden bijten, want Bill neemt geen genoegen met half werk ! En dat is maar goed ook ! Zo heeft hij ons alle drie en ongetwijfeld ook al onze voorgangers klaargestoomd tot goede PADI Instructors ! Ik wil Bill en zijn team erg bedanken voor hun inzet en enthousiasme tijdens de IDC en ook tijdens het IE ! Want ook daar waren Bill en Jean-Paul erbij ! Helpen mochten zij niet, maar gewoon het feit dat zij er waren, bezorgd en enthousiast als altijd, was heel fijn ! Bedankt ook Patrick en Koos, Wesley en Henry voor de leuke samenwerking tijdens de IDC en de IE, jullie zijn goede buddies !

Maar vooraleer ik afsluit wil ik een knappe jongedame nog extra in de bloemetjes zetten ! Wendy, de vrouw van Bill, heeft het zelf al heel druk in de duikshop en met de opleidingen, maar toch maakte zij de vrijdagavond voor het examen tijd om voor ons allemaal een feestmaal te koken. Wij weten allemaal ondertussen wel dat Bill een straffe kerel is, maar hij is toch ook een lucky guy met zo’n buddy !  Iedereen met een beetje gezond verstand weet dat achter elke sterke man en sterke vrouw staat ! Vandaar dus een pluim voor Wendy omdat zij altijd met de glimlach klaar staat voor ons allen !

En nu vlug mijn valies pakken en de trein op naar Eindhoven ! Op naar het Specialty Weekend ! Joepi !

Mieke Deckers

Door Wesley op 06/10/08 15:48:50
Het heeft even geduurd maar toch even een berichtje. Ik heb erg veel geleerd in de IDC lessen, een hoop zelfvertrouwen gekregen bij het geven van een theoriepresentatie. In het begin was het met kromme tenen en knikkende knieën voor de groep staan en als je de ‘tools’ goed gebruikt hoef je nergens bang voor te zijn. Tijdens de rest van de IDC ben je bezig met het vak als PADI Instructeur. In het zwembad heb ik veel kunnen leren door alleen al naar Bil te kijken en vergeet niet de persoonlijke aandacht die je krijgt als alles niet op rolletjes loopt, echt super!! De IDC dagen zijn dagen van stress, met z'n allen leef je hier naar toe de avond ervoor bij Bill thuis een etentje om goed op krachten en vol energie de zaterdag vroeg je bed uit om aan de theorie examens en standaard examen te beginnen. Zodra deze 2 achter de rug zijn is het een hele opluchting. De dag erop is dan een eitje. Wat mij het meest ontroerde was het moment dat je aan het ‘einde’ van 2 zware dagen je papiertje krijgt samen met een persoonlijk stukje op rijm van Bill. Allemaal heel hartelijk bedankt voor deze bijzondere dagen. Wesley

Door Michel op 06/07/08 21:54:37

Waarom m’n IDC bij Safediving? Heel simpel: je leert om een goede instructeur te worden, niet om een examen te halen. En daar draait het tenslotte om.

 

Je bereid je vooraf optimaal voor, zodat je tijdens de IDC bezig bent met het vak van instructeur. Dus veel presentaties oefenen, zwembad lessen geven en training in het buitenwater. En bij dit alles veel persoonlijke aandacht.

 

En na zo’n week wil je nog maar 1 ding: dat examen doen, om te laten zien dat je het kan. En dan is dat examen gewoon leuk, en geen hoop stress.

 

En de coaching? Bill laat je het maximale uit jezelf halen en met minder geen genoegen nemen. Het resultaat: 4 cursisten met super scores op het examen en die meteen aan de gang willen als instructeur.

 

En de rest van het team? Michel, Piet, Leon en Jean-Paul gaven super ondersteuning en hielpen om de puntjes op de i te zetten.

 

Gezellig? Het was super, er heerste een super teamspirit, we gingen als een team op examen en niet als individuen.

 

En op zondagmiddag: 4 nieuwe enthousiaste instructeurs en 4 trotse coaches die samen het glas champagne heffen!

 

Het was super gaaf!


Door filip op 06/05/08 13:10:25

Toen ik de reclame zag van een course director die naar Belgié komt om mensen te ronselen voor zijn IDC's dacht ik bij mij zelf wat komt de man hier zoeken.

Als MI weet ik toch al een klein beetje hoe de vork aan de steel zit en weet dat we in Belgié ook beschikken over course dierctors.

Nu ja ik wil ook ooit course director worden en dus was het toch maar een kleine moeite om eens te gaan luisteren naar zijn presentatie, wie weet kon de man wel iets nuttig vertellen die mij verder kon helpen eens ik de titel van CD heb, ook was ik benieuwd of er al dan niet personen er zouden op af komen en waarom ze er waren.

Ik ben dus naar de voorstelling gegaan in Nazareth en moet gewoon bekennen die CD heeft echt wel een ander aanpak dan de CD die ik tot nu ken en met wie ik samen heb gewerkt.

Ik was zo onder de indruk dat ik besloot om een gehele IDC mee te volgen bij Bill, ik wou gewoon eens zien of zijn verhaal die hij zou mooi verkondigde echt in de praktijk zo zou worden uitgevoerd en wat dat dan betekkend voor de kandidaten.

Het was echt een openbaring voor mij, de organisartie was super, de manier van les geven, eigenlijk de gehele IDC om het kort te maken, ik dacht al veel te weten maar heb heeel veel bij geleerd op elk punt van de IDC, ik heb tot voor de deel nam aan deze IDC toch al het verhaal 8 maal gehoord , ik kan enkel maar aanraden aan mensen die denken om een IDC te gaan volgen om zeker eens met Bill te gaan praten en eigenlijk zou ik zeggen kies voor de aanpak en de begeleiding die Bill je aanreikt en je zal echt er iets aan hebben.

Mijn besluit van dit mooi aventuur is dat ik ooit als ik zelf CD ben zeker de weg wil bewandelen die Bill nu bewandeld.

Bill, ik dank u dat je mij hebt toegelaten om in jou keuken eens te kijken, je was zelf wetend dat ik voor CD ga heel open naar mij toe, jij bent een echt voorbeeld voor mij.

Ik kan enkel zeggen je doet dit verdomd goed en ik hoop ooit dit zelfde te kunnen aanbieden, weet wel dat ik nog veel werk heb om ooit dat te kunnen aanbieden wat jij vandaag al de mensen aanbied.

Bedankt voor de leerzame IDC

Martens Filip

MI 949379 


Door Patrick op 06/04/08 21:07:13

Een IDC door een gedreven Course Director die niet aarzelt om meer tijd dan nodig is te spenderen met zijn cursisten. Hoe verklaar je anders dat we op een avond nog van 22u tot 24u in het zwembad lagen ?
Iemand anders zou na 17u zeggen: "Doei, en tot morgen".
Als cursist een IDC volgen bij Bill is zeker niet kiezen voor de gemakkelijkste weg.

De bedoeling is immers dat je na een weekje brainwashing aan niets anders meer kunt denken.
En dat is belangrijk want dan ben je volledig gefocust en gedrild.
Zodat je je niet meer hoefde af te vragen van "hoe ging die oefening ook alweer ?".
Het verschil met Bill's aanpak zit hem vooral in de extra begeleiding.
En dan spreek ik nog niet over handsignalen ;-)

Enfin, ik ben nog altijd aan afkikken en diegenen die mee aanwezig waren begrijpen zeker wat ik bedoel.
Je krijgt bij Bill waar voor je geïnvesteerde geld.
En dat is toch wat je wil ?

Op de IE, tijdens de presentaties, heb ik zelf kunnen vaststellen dat we beter voorbereid waren dan de kandidaten van andere duikscholen.

De fles champagne in combinatie met de persoonlijke tekst voor iedere kandidaat na de IE was dan de kers op taart !

Ik wil ook nog iedereen van de staff bedanken voor de geweldige support en begeleiding.

Met vriendelijke groeten,
Patrick.

Gebruiker
_________________________
Gebruikersnaam
Wachtwoord

  
Heb je nog geen gebruikersnaam, registreer je dan hier.
Login gegevens vergeten? Klik hier


Planning
Opleidingen
1.
OWSI cursus
2.
GoPro Bootcamp interesselijst
3.
Assistent Instructeur
4.
IJsduik instructor cursus
5.
IDC op maat
ActiviteitenkalenderEnquete
Overweeg je dit jaar je IDC te doen?

Ja
Nee