_________________________
Prijzen opleidingen

Algemeen _________________________
Home
Deze site
Wat is Goprodiving?
Jouw Padi 5* IDC facility
Jouw Padi Course Director
Hoe word je Padi Instructor?
Contact
Prijzen opleidingen
Studiemateriaal IDC/ EFRI
Padi fees
Archief
Links
Veel gestelde vragen
Ervaringen uit de praktijk
Slagingsstatistieken

Opleidingen _________________________
Divemaster cursus
GoPro Bootcamp
AI cursus
OWSI cursus
EFR Instructor cursus
Instructeurs cursus IDC
Pakket 5 specialties
IDC op maat
MSDT Weekend
MSDT week Spanje
Equipment Instructor cursus

Videos _________________________
IDC video
Skill videos

Interactief _________________________
Gastenboek
Opleidingsplanning
Activiteiten kalender
Bestellen cursusmateriaal
Reserveren pension
Mijn account
Huiswerk online

Gallery
_________________________
IMG_0122.jpg

IMG_0122.jpg

Datum: 05/15/18 Weergaven: 38

 
Gastenboek Terug

Log in om een bericht te kunnen toevoegen.


113 berichten op 12 pagina(s)
[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12]
Door Niki op 08/27/16 15:24:06

Het eerste dat bij mij naar boven komt als ik aan Safediving, de IDC en Bill  Megens denk is het woord toewijding. Ja, jij moet je schouders eronder zetten en je op de studie en praktijk storten om instructeur te worden, maar dat doet Bill en de school ook voor jou. Niets is teveel gevraagd en alles gaat in overleg. Het zwembad is altijd beschikbaar, je boterhammen smeren in de keuken, de winkel vlakbij mocht je toch nog net even iets nodig hebben, de lesmaterialen zijn prima in orde en naast de verplichte boeken geeft Bill ook zijn eigen uitgewerkte samenvattingen en hulpbladen voor je en geloof me, die werken! Ook daarin zie je dat je hier niet te maken hebt met een school en instructeur die zijn riedeltje afdraait, er is een echte wil om jou een uitstekende instructeur te maken, en daar doen en geven ze alles voor. Goed is goed, maar als het beter kan en je hebt dat ook in je, dan wordt dat zeer zeker ook benut.

Wat er bovenuit sprong voor mij is de duidelijkheid waarmee Safediving de cursus uiteenzet. Daar kun je het m er eens zijn of niet, of het optimaal werkt voor je valt te bezien, maar aan duidelijkheid en wat je te wachten staat is geen gebrek. Je weet gewoon wat je moet doen, klaar. Voor de cursus daadwerkelijk start kun je je helemaal uitleven met huiswerk online. Dit e-learning principe is door Bill gemaakt en werkt als een tierelier. Je kunt zo op je eigen tempo en niveau werken naar een complete voorbereiding, en als je alles doorlopen hebt voor de cursus sta je al met een dikke 1-0 voor. Mochten hier problemen of moeilijkheden zich voordoen is Bill er om je te helpen, aan je lot overgelaten word je hoe dan ook niet.

Kijkend naar de praktijk kan ik alleen maar vaststellen dat Bill een kwalitatief ontzettend goede duiker en instructeur is, veel ervaring en die laat hij je ook zien, als je van iemand veel kunt leren is hij het wel en de kennis wordt ook volop gedeeld. Dit grote verschil en voorsprong die je hebt op andere kandidaten merk je heel goed als je uiteindelijk naar het IE examenweekend gaat; onze groep kwam er gewoon dik bovenuit met praktijk, van lesgeven in het water tot de theorieles zelf. Eigenlijk was dit weekend doen wat we al elke dag deden, en eerlijk gezegd "dwingt" Bill je tijdens de IDC tot een hoger niveau dan eigenlijk nodig is op het examen, dus dat was een lachertje als je het mij vraagt. Geen stress, boven alle stof en totaal in controle over alles wat we moesten laten zien daar. Oh, en nog even oefenen zondagmorgen voordat het examen begon in ons eigen zwembad was ook geen probleem want Bill maakt de deur gewoon voor je open en... het examen is ook gewoon daar!!! Je kent de weg en herkent alles tijdens je examen want het is in het bad waar je al twee weken in hebt gelegen, hetzelfde geldt voor het examen in het buitenwater overigens.

Afsluitend kan ik zeggen dat ik een geweldige twee weken heb gehad, en het voelde echt als jammer en gemis dat het op de laatste dag over was en dat meen ik.


Door Ron op 07/26/16 10:22:37

In juni jl. heb ik in een geweldig fijne IDC gevolgd bij Bill en Wendy van GOPRO/Safe Diving en hebben de medekandidaten en ik de IE zeer positief afgesloten.

Voor de IDC was ik bij Bill en Wendy uitgekomen na een kleine zoektocht op internet. Ik kende hen toen nog niet maar achteraf ben ik blij dat ik voor GOPRO DIVING heb gekozen voor het doen van deze opleiding.

Ten eerste is de locatie namelijk ideaal.

  1. Je kunt vanuit het klaslokaal zo het zwembad in, en omgekeerd, waardoor de lessen vloeiend in elkaar overlopen zonder reistijd van leslokaal naar zwembad en vv. Deze tijdwinst wordt goed gebruikt om de punten op de i te zetten en er is ruimte voor het aanpassen van de lessen naar behoefte van de instructeurs in opleiding.
  2. De IE wordt ook in Eindhoven gehouden in hetzelfde zwembad en hetzelfde buitenwater, waardoor je een "thuiswedstrijd" speelt. Hoewel wij zeer goed waren voorbereid waren en we volledig vertrouwen in ons zelf hadden is het toch prettig om de IE in een bekende omgeving te doen. Het geeft net wat minder spanning en ben je heel wat relaxter. Dit was in vergelijking met de andere IE kandidaten die van elders kwamen goed te zien en te merken.  
  3. Het zwembadwater is lekker warm zonder chloordampen kun je er je uitrusting veilig achterlaten en er zijn flessen en lood aanwezig. Dit laatste scheelt een hoop gezeul met eigen spullen.

Ten tweede zijn de course directors erop gebrand goede instructeurs van je te maken en ze brengen je dan ook naar de top van je kunnen, ze nemen geen genoegen met minder. En de top kwam bij mij steeds hoger te liggen tot mijn eigen verbazing. Daarvoor hulde aan de course director!

Ten derde zijn de beschikbare leermiddelen uniek. Je hebt namelijk toegang tot de website met honderden vragen die je kunt oefenen en welke direct voor je worden nagekeken. Ook is er veel informatie beschikbaar en zijn er tips te vinden die je tijdens de IDC en IE goed kunt gebruiken.

Omdat ik toch nog in een leerflow zat heb ik aansluitend een 5-tal specialty instructor courses gevolgd waarbij Bill ook weer het beste uit me wist te halen.

Ook dit gebeurde natuurlijk in de bekende omgeving waardoor het een ontspannen maar zeer leerzaam weekend was.

 

Bill en Wendy en de collega instructeurs ontzettend bedankt voor de leerzame en gezellige tijd.


Door Jeroen op 11/19/15 05:23:30
Hoi Bill en Wendy,

Ik wil jullie allebei graag hartelijk bedanken voor een geweldige IDC. Het was zwaar maar tegelijkertijd ook erg leuk.
Mijn complimenten voor het geduld en dank voor de vele vele uren in het zwembad, klaslokaal en buitenwater.
Het was erg relaxed dat je direct vanuit het klaslokaal het zwembad (lekker die 30 graden) in kan en op slechts 15 minuten het buitenwater had (iets kouder dan 30 graden in november). 
Het is ongelooflijk hoeveel je kan leren in een week tijd. De learning curve was een rechte streep naar boven! 
Jullie filosofie dat je niet traint voor een examen, maar om instructeurs op te leiden maakte het examen idd slechts een formaliteit,
en met een zeer goed eind resultaat.
Oh, en mischien is de zandkroket techniek iets om een specialty voor te schrijven??
 
Tot ziens op de instr. specialty trainingen.

Groeten uit Den Helder
Jeroen

(IDC 6-13 nov 2015  IE 14-15 Nov 2015)

Door Bas op 09/15/15 16:38:23
Beste Bill en Wendy,

Super bedankt dat ik de IDC bij jullie heb mogen volgen, het was zeer professioneel, hoge kwaliteit, geduldig, enthousiast erg interactief, en noem alle positieve dingen die je maar kan verzinnen! Zelf kom ik uit Zuid-Holland en de 2 uur reistijd naar Eindhoven is het dubbeldik waard, bovendien bieden ze jou daar ter plekke onderdak aan wat zeer gunstig gelegen is.
De hulp die je krijgt bij de voorbereiding is geweldig: zeer snel antwoord op e-mails en vragen die je hebt en vooral het online leersysteem. Tientallen oefenvragen per onderwerp, en alles komt aanbod, ondersteunt de voorbereiding een hoop.
De IDC is erg leerzaam, maar ook super gezellig en ontspannen! Bill en Wendy zitten vol humor en zijn altijd wel in voor een praatje. Er wordt geluisterd naar de persoonlijke behoeften en er is veel individuele aandacht. Je merkt echt dat ze hier fulltime mee bezig zijn.
Bill heeft een aantal materialen zelf ontwikkeld (bijvoorbeeld leitjes) die zeer handig zijn.
Het zwembad, de winkel en het theorielokaal zijn op en top, logistiek ingericht, makkelijk bereikbaar en voelt allemaal prettig aan. Het zwembad mag je buiten de IDC om ook nog is gebruiken.
Het IE was echt goed te doen na deze cursus, je bent 100% voorbereid als je bij het examen komt.

Er zijn niet genoeg (positieve!) woorden voor om de IDC bij Safe Diving te beschrijven. Bill en Wendy, echt super super bedankt voor alles!

Groeten,
Bas
(IDC 21-28 Aug 2015, IE 29-30 Aug 2015)

Door Rob op 08/30/15 21:57:49
Bill en Wendy,

Enorm bedankt voor jullie deskundige coaching en advies. Het voelde letterlijk en figuurlijk als een warm bad. Fijn dat we buiten de IDC om gebruik konden maken van het zwembad. De IDC was erg leerzaam en fijn dat er zoveel ruimte werd gegeven voor interactie. De unieke digitale leeromgeving speelde daarbij ongetwijfeld een rol. En de leitjes die Bill heeft ontwikkeld zijn enorm handig.

Ik ben blij dat ik mijn IDC in Eindhoven heb gedaan. Na jullie IDC bleek het examen een formaliteit te zijn.

Groeten,
Rob

Door Xaver Kamperman op 05/26/15 18:27:08
Beste allemaal

Het zal niet meevallen om in een kort verhaal te vertellen waarom je de IDC bij Bill en Wendy moet volgen. Ik ga het toch proberen.
Beide zijn ongelofelijk enthousiast, geduldig, professioneel en vol humor en goede zin. In 1 woord ongelofelijk gepassioneerd. Na mijn eerste kennismaking gelijk een goed gevoel en is niet meer weggegaan. 
Het begint met E-learning gedeelte. Dit doorlopen en je hebt je theorie weer op orde. Tot in het oneindige kun je herhalen. Helemaal top.
Op de IDC wordt er op een ontspannen, duidelijke manier met veel aandacht voor de individu gewerkt aan het niveau wat van je wordt verwacht. Presentaties krijgen en geven en veel oefenen maken het een opleiding die je altijd bij zal blijven. 
Het theoretische gedeelte wordt afgewisseld met veel oefenen in het zwembad en buiten water. 
De faciliteiten bij Safe Diving zijn super. Mooie winkel, theorielokaal en zwembad gedeelte en ook nog eens mogelijkheden tot logeren in de Herberg (dus ver weg wonen is geen excuus). Alles met als doel je helemaal klaar te stomen voor de IE.

Ik heb er veel geleerd. En niet alleen waar ik in de duikwereld wat mee kan. 
Bill en Wendy. Nogmaals bedankt voor jullie inzet, geduld en alle andere zaken (niet alles verklappen).
Het was een geweldige tijd. Bedankt
Door Peter Zaat op 05/17/15 18:15:38

Vandaag mijn IDC en IE  bij GOPRO succesvol afgerond met maximale scores.

De zeer professionele aanpak en de duidelijke structuur zorgen er tijdens de IDC voor dat je precies weet waar jouw aandachts-puntjes zitten die je moet aanpakken. Dat aanpakken van je zwakkere puntjes wordt maximaal ondersteund door de honderden  voorbeeld vragen en duidelijke video instructies. Voor mij was het ideaal dat alles online in je eigentijd is voor te bereiden zodat de lessen ook maximaal op de puntjes gericht kunnen zijn. Safediving heeft jaren ervaring en dat krijg je dan dus ook mee,  zowel in de theorie als praktijk lessen. Voor het instrueren gebruikt Safediving een zeer effectieve aanpak. Iedereen van Safediving hartstikke bedankt! Mijn slagen bewijst dat de methode van Safediving werkt en bijzonder effectief is!


Door Duncan & Debby op 04/06/15 21:39:31

Tijdens twee zeer intensieve IDC weekenden onder de bezielende leiding van Course Director Bill Megens met de uitstekende support van Wendy zijn we klaargestoomd voor het IE van afgelopen maart.

Safe Diving beschikt over de perfecte faciliteiten om je op alle onderdelen te ondersteunen.

De GoPro Toolbox is een enorm handige online applicatie om je thuis voor te bereiden op het Standards en het Theorie-examen zodat je je tijdens je IDC vooral kunt richten op de praktijk. Aangezien het leslokaal bij het zwembad zit, geeft dit een unieke flexibiliteit bij het indelen van de lessen en de zwembadsessies. Ook de optie om te kunnen overnachten in “Herberg in den Gulden Snorkel” was een uitkomst om aangezien we niet uit de nabije omgeving kwamen. Erg leerzaam en gezellig ook om in de avonden samen door de opdrachten heen te gaan en alles voor te bereiden op de volgende dag.

Tel hierbij het enthousiasme, flexibiliteit en de gedrevenheid van beide Course Directors op die iedere kandidaat de aandacht geven die nodig is om het IE vlekkeloos door te komen en (niet minder belangrijk) je goed voor te bereiden op de mogelijkheden als PADI Instructeur waarbij professionaliteit en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Hun inzet en toewijding is een voorbeeld welke we graag mee willen nemen bij cursussen die we zelf in de toekomst gaan geven.

Bedankt voor de uitstekende voorbereiding op de IE van 28/29 maart 2015 en we raden iedereen aan om hier je instructeurs opleidingen te volgen!

Groetjes Duncan en Debby


Door op 08/18/14 18:55:55

Beste Bill & Wendy,

uren lange teksten worden niet gelezen dus we houden het kort ... als een goprodiving briefing!

Ik heb genoten van de opleiding en ben nog steeds onder de indruk van de wijze waarop jullie de passie voor het duiken weten over te brengen!

De IDC is mits voorbereid via jullie website zeer goed te doen en het wazige we praten niet over het examen wordt inderdaad meer dan goed gemaakt als het dan zover is ...het is inderdaad bijzaak!

helaas weet je dat pas als je daar geweest bent maar mensen geloof het maar, als je bij Bill vandaan komt is dat examen een peuleschil, je Course director heeft veel hogere eisen dan PADI zelf!

Daarnaast ga je profiteren van je niveau als je aan het werk gaat, het zal je verbazen hoeveel lager het nog kan .... of hoe goed jij bent opgeleid het is maar hoe je het bekijkt!

Dikke pluim en bedankt voor alle zorgen!

Wilfred Bindervoet
IDC Maart 2014 examen 31 maart 2014
Inmiddels 18/08/2014 en Padi MSDT 339879


Door Jeffrey op 04/12/14 10:52:54

Het is nu al weer twee weken geleden dat ik de instructeurs examen heb afgerond, ben er heel erg blij mee en inderdaad het examen is maar een bijzaak!

 

De IDC curses waren intensieve dagen maar toch erg leerzaam, doordat de dagdelen werden gewisseld met theorie en praktijk bleef je toch goed bij de les. De voordelen bij Bill is dat hij een leslocatie heeft waar hij zowel theorie als zwembad lessen kan geven, waardoor je geen tijd kwijt ben met het wisselen van theorie naar zwembad.

 

De IDC curses waar ik in zat was 2 x 4 lange dagen waardoor je tussen de curses door weer wat rust had, en heb in deze dagen ook goed kunnen oefenen met de theorie presentatie geven. 

In de IDC curses zaten drie leerlingen 2 voor de OWSI en 1 voor staff instructor, doordat de klas klein was kregen we de volle aandacht.

 

Tijdens de zwembadsessie waar we ook uren in het water hebben doorgebracht werden alle skills behandeld en werden vaak beoefend, alsmede de briefings die gedaan moesten worden.

 

Heb tijdens de curses gebruik gemaakt van de facaliteiten om te blijven overnachten bij Safediving alles wat je nodig heb zit erin. Het voordeel van dit is je ben niet veel tijd kwijt qwa heen en weer rijden (circa 5 minuten) waardoor je genoeg tijd heb om huiswerk te maken voor de volgende dag. In de straat waar Safediving zit zijn genoeg restaurantjes en cafe's voor de inwendige mens, een echte aanrader is het Thais restaurant.

 

Het instructeurs examen was in Eindhoven op dezelfde locaties voor het binnen als buitenwater, dit vond ik persoonlijk wel prettig.

Jammer genoeg was Bill er zelf niet bij in verband met het examen (Course Director) van Wendy maar was wel vanuit Malaysia bereikbaar.

 

Al met al was het een zeer geslaagde curses waar er toch ook genoeg gelachen is maar ook flink doorgewerkt is. Bij deze bedank ik Bill en Wendy voor de leerzame curses, en uiteraard Remco en Wilfred voor een geweldige tijd tijdens de curses  en de avonden waar we gezellig restaurantjes hebben bezocht en natuurlijk gezamelijk huiswerk hebben gemaakt.

 

 

Gebruiker
_________________________
Gebruikersnaam
Wachtwoord

  
Heb je nog geen gebruikersnaam, registreer je dan hier.
Login gegevens vergeten? Klik hier


Planning
Opleidingen
1.
OWSI cursus
2.
GoPro Bootcamp interesselijst
3.
Assistent Instructeur
4.
IJsduik instructor cursus
5.
Master Scuba Diver Trainer
ActiviteitenkalenderEnquete
Overweeg je dit jaar je IDC te doen?

Ja
Nee